Авіація прикордонної служби 22 липня під час моніторингу виявила чергові місця, де зловмисники організували незаконні копальні з видобутку бурштину.

Про це повідомляють у Державній прикордонній службі.

Прикордонники обстежили 720 квадратних кілометрів тилових ділянок прикордонних контрольованих районів на ділянках Луцького та Житомирського загонів. Екіпажу літака "Diamond" вдалося виявити шість місць незаконного видобутку бурштину.

Вони розташовувались поблизу населених пунктів Обище та Замисловичі Житомирської області, а також Дубровиця, Дроздинь, Біле, Каноничі, що на Рівненшині.

Читайте також: На Івано-Франківщині зупинили контрабанду етилену на 9 млн грн

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Прикордонники повідомили про це відповідні правоохоронні органи. На напрямку, де були знайдені незаконні копальні бурштину, виставили додаткові прикордонні наряди. Наразі триває перевірка та встановлення осіб, які причетні до протиправної діяльності.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вимагає затримати організаторів незаконного видобутку бурштину. Він наголосив, що ще у Львові 2 липня, поставив завдання розробити протягом тижня, а впродовж двох - реалізувати кроки, які б прибрали незаконні копальні та зупинили його вивезення за кордон.