Верховна Рада планує удосконалити Податковий кодекс і у вересні представити новий варіант.

Про це розповіла перший заступник голови парламентського комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"За словами заступника міністра фінансів Олени Макєєвої, у вересні в парламенті буде представлено новий Податковий кодекс", - розповіла депутат.

Макєєва сьогодні на брифінгу заявила, що наступного тижня відбудеться зустріч цільової команди, яка обговорить зміни окремих ставок податків та їхній вплив на бюджет. Планують також знизити податкове навантаження на фонд заробітної плати.

Читайте також: МВФ виділить Україні транш 1,7 мільярдів доларів

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ми проводимо розрахунки, який буде вплив на бюджет у разі об'єднання податку на доходи фізосіб і єдиного соцвнеску і зниження його, наприклад, до 20%. Є інші пропозиції знизити ЄСВ до 20%, але залишити прогресивну шкалу оподаткування доходів фізосіб", - розповіла заступник міністра фінансів.

На думку Макєєвої, будь-яка податкова реформа повинна бути нейтральною для бюджету і не може привести до збитків держави.