Міністерство екології та природних ресурсів пропонує дозволити видобувати бурштин як державним, так і приватним підприємствам.

Про це заявила у четвер заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць під час брифінгу, передає "Укрінформ".

"Ми, як міністерство, виступаємо за недискримінацію. Безумовно, ДП "Бурштин України" існує і має продовжувати існувати та працювати на повну потужність", - наголосила Коломієць.

Вона наголосила, що Мінекології виступає проти дискримінаційних обмежень щодо цього питання, хоча стосовно права на видобуток бурштину існують різні думки.

"Дехто вважає, що видобуток бурштину має бути виключно функцією держави, тільки державні підприємства мають працювати там", - зазначила заступник міністра.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Місцева ж влада, за її словами, наполягає, що це право мають віддати виключно комунальним підприємствам і доходи від їх роботи мають надходити до місцевих бюджетів.

Читайте також: Прикордонники з повітря виявили шість нелегальних копалень бурштину (відео)

Коломієць наголосила, що сьогодні міністерство не бачить жодного власника ділянки, який займається видобутком бурштину.

"Немає з кого спитати за рекультивацію, приведення земель", - сказала вона.

Нагадаємо, авіація прикордонної служби 22 липня під час моніторингу виявила чергові місця, де зловмисники організували незаконні копальні з видобутку бурштину. Екіпаж літака знайшов шість місць незаконного видобутку.