Адміністрація Президента та Державна фіскальна служба готують законопроекти, які мають спростити адміністрування податків та зборів в Україні.

Як повідомив на засіданні Національної ради реформ голова АП Борис Ложкін, у вересні їх планують внести на розгляд Верховної Ради, передає РБК-Україна.

"Податкова реформа - це те, що може бути схвалена парламентом до 1 жовтня, якщо на цьому сфокусуватися. Це не вимагає ні грошей, ні будь-яких інших ресурсів. Я думаю, всі фракції коаліції повинні бути в цьому зацікавлені", - сказав Ложкін.

Мова йде про створення єдиної уніфікованої форми податкової звітності з податку на прибуток підприємств замість існуючих 5 форм за видами діяльності. Кількість додатків до декларації пропонується скоротити з 14 до як мінімум 9.

Читайте також: У вересні з'явиться новий Податковий кодекс

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Український бізнес, якому зараз і так не солодко, надто багато часу витрачає на те, щоб звітувати перед державою. Так, згідно з рейтингом Doing Business, в Україні на підготовку звітності компанія витрачає в середньому 350 годин в рік. Для порівняння - в ОАЕ, які є лідером за цим показником, це займає 12 годин", - зазначив глава АП.

Наступним кроком, за словами Ложкіна, має стати об'єднання ПДФО, ЄСВ та військового збору в єдиний податок на заробітну плату. Також буде запропоновано ввести єдину річну декларацію зі сплати єдиного податку та ЄСВ та спростити процедуру її подання.

Відповідні законопроекти планують розробити і внести на розгляд парламенту до 1 жовтня. Ложкін прогнозує, що ці зміни запрацюють з січня 2016 року. Час на адміністрування податків та зборів має скоротитись з 350 до 100 годин на рік.