Президент України Петро Порошенко підписав закон, що знімає мораторій на примусову реалізацію майна підприємств з часткою державної власності не менше 25% з метою погашення боргів цих компаній за газ перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами.

Про це повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк на брифінгу в п'ятницю, 24 липня, в Києві, пише Gazeta.ua.

"Президент щойно підписав закон України про внесення змін до закону про введення мораторію на примусову реалізацію майна", - повідомив він.

Читайте також: "Нафтогаз" хоче відсудити у "Київенерго" Ахметова 3,9 млрд грн

Таким чином, зазначив Данилюк, закон спрямований на стабілізацію фінансового становища "Нафтогазу", загальна заборгованість перед цією структурою становить 6 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тому цей закон сприятиме поліпшенню фінансового становища "Нафтогазу України", а також в цілому цієї галузі", - сказав Данилюк.

"Це - остання передумова для проведення засідання Ради директорів МВФ 31 липня. Ми очікуємо, що Рада директорів прийме рішення про виділення Україні наступного траншу у розмірі 1,7 мільярдів доларів", - сказав він.