Європейська комісія за демократію через право Ради Європи, відома також як Венеційська комісія, загалом позитивно оцінила попередній текст змін до Конституції України в частині правосуддя, повідомили в адміністрації президента.

Як мовиться в повідомленні, в попередньому висновку Венеційської комісії, що був оприлюднений 24 липня, зазначається, що "запропоновані зміни є в цілому позитивними та заслуговують на підтримку".

"Положення законопроекту добре сформульовані. Їхнє прийняття буде важливим кроком уперед на шляху до створення справді незалежної судової системи в Україні", – цитує прес-служба голови держави текст висновку.

Читайте також: КСУ розпочав розгляд змін до Конституції

Серед іншого, Венеційська комісія підтримала включення до Конституції норми, що передбачає можливість визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду, як це передбачено в Римському статуті.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Комісія також висловила готовність і надалі надавати допомогу українській владі.

Тепер її рекомендації опрацює Робоча група з питань правосуддя та суміжних правових інститутів задля напрацювання остаточного тексту змін до Конституції, який і буде винесено на розгляд Конституційної комісії, повідомив заступник голови адміністрації президента, голова Робочої групи з питань правосуддя Олексій Філатов.

Нині в Україні готується широкосяжна конституційна реформа, що стосуватиметься, зокрема, децентралізації, регулювання прав, свобод і обов'язків людини та громадянина, а також удосконалення конституційних засад правосуддя.