Українських військових на бойовому опорному пункті "Фасад" після отримання наказу про часткове роззброєння обстріляли терористи. Є поранені.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив військовослужбовець 92 ОМБр ВСУ Дмитро Булатов.

Часткове роззброєння почалося вчора ввечері. Командування заборонило калібр від 32 мм.

"Наші хлопці упаковували на віддачу РПГ-7, АГС та інше. Навіть підствольників дали команду познімати - познімали, з сумом поглядаючи на ВОГі, що лежать в цинку", - розповідає Булатов.

Слідом за роззброєнням відразу ж пішов несподіваний обстріл з боку проросійських загарбників.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Обстріл нашої позиції був з міномета 82 мм, АГС і разнокалиберного стрілецької зброї", - розповів військовий.

Четверо українських військовослужбовців отримали поранення: в шию, у двох - ліве стегно, праве плече, область живота та обличчя, в праву гомілку.

Пораненим не пощастило двічі - під обстріл потрапила машина, на якій хлопців везли до Харківського військового шпиталю.

За словами Булатова, по позиціях наших військових в "Фасаді" весь час ведеться вогонь. Терористи застосовують заборонену зброю, тим самим провокуючи українську армію. Але наші хлопці не стріляють у відповідь.

Читайте також: "Підрозділи залишаються на позиціях в Широкіно" - штаб АТО

"Наших мочать щосили. Одна машина догорає, друга сильно пошкоджена. На голову падають міни і АГС. Б'ють з великокаліберних кулеметів. Щосили йде бій. Комбриг разом з хлопцями. Він завжди там, де складно", - каже Булатов.

Нагадаємо, що Дмитро Булатов раніше отримав поранення і зараз проходить лікування в госпіталі.