Спостерігачі Комітету виборців України зафіксували спробу організації "каруселі" на довиборах народних депутатів у Чернігові.

Про це повідомляє громадська організація на своїй сторінці у Facebook.

На дільниці №741024 чоловік намагався вкинути в скриньку пустий папірець під виглядом бюлетеня. Незаповнений виборчий бюлетень він хотів винести з приміщення.

"Ця схема відома як класична карусель. Організатор такого порушення дає наступній людині бюлетень з проставленою позначкою, який ця особа має вкинути в скриньку для голосування, а свій пустий бюлетень винести для повторного використання", - наголосили у комітеті виборців.

У організації зазначають, що таким чином можна незаконно використати сотні і тисячі бюлетенів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На цей раз карусель вдалося зупинити на самому її початку. Наразі спостерігачі складають акт про порушення.

Читайте також: Від Авакова вимагають розслідувати появу псевдожурналістів у Чернігові (фото)

Нагадаємо, сьогодні у Чернігові затримали заступника голови Дніпропетровської області Гліба Пригунова. Один з кандидатів у народні депутати по 205 виборчому окрузі Геннадій Корбан повідомив, що він побив дівчину-соціолога. Вона проводила екзит-пол від імені компанії "New Image Marketing Group".

Народні депутати намагалися визволити Пригунова. Однак його забрали правоохоронці, а постраждала написали заяву до міліції.