Правоохоронці Дніпропетровщини викрили діяльність конвертаційного центру, за допомогою якого відмивали гроші, в тому числі і для фінансування терористичних угруповань в "ДНР" та "ЛНР".

Конвертцентр організували за сприяння посадових осіб одного з банків Росії, повідомляє прес-служба СБУ.

Гроші підприємств з окупованих територій на Донбасі перераховували через банк на рахунки фіктивних фірм під виглядом фіндопомоги. Після цього готівка переходила в руки кур'єрів.

Кожен день в "тінь" виводили 1,5-2 млн грн.

Читайте також: Податкова ліквідувала конвертцентр з оборотом майже мільярд гривень

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Правоохоронці затримали кур'єра, який віз при собі 500 тис. грн.

"Під час обшуків у приміщеннях фірм, задіяних у діяльності конвертаційного, правоохоронці вилучили підроблену документацію, печатки та штампи підконтрольних комерційних структур, кліше підписів посадових осіб фіктивних суб'єктів господарювання, фальшиві печатки державних установ та комп'ютерну техніку", - зазначили в повідомленні прес-служби.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "фінансування тероризму" кримінального кодексу.