Виробник пива і безалкогольних напоїв "Оболонь" дозволила "Московській Пивоварній Компанії" виробляти пиво під своєю торговою маркою.

Про це повідомляє УНІАН.

"Ми їм надали право наливати торгову марку "Оболонь" на своїх потужностях", - повідомили у прес-службі.

Компанія відмовилась розголошувати деталі угоди та не назвала термін надання ліцензії. Проте працівники зазначили, що таким чином вони отримають компенсацію від заборони імпорту на територію Росії виробів "Оболоні".

"Понад половина імпортного пива у Росії належала "Оболоні". Нам потрібно якось компенсувати, тому що це українські гроші, це робочі місця в Україні", - зазначила представник компанії.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Російська влада заборонила ввозити на свою територію алкогольні вироби України у серпні 2014 року. Пояснення було таке, що ця продукція не відповідає вимогам із енергетичної цінності та органолептичними показниками.

Пивні напої виробництва "Сан Інбев Україна" та "Оболоні" не відповідали за об'ємною часткою спирту і органолептичними показниками, тому їх заборонили в Росії.

Читайте також: Херсонських підприємців зловили на незаконній торгівлі з Росією

Нагадаємо, що у серпні 2014 року Роскомнадзор заборонив імпорт з України сої, соєвого шроту, соняшника та кукурудзяної крупи, молочні продукти, овочі, фрукти, консерви та кондитерські вироби.

26 січня 2015 Росія відмовилася від української солі.