Сьогодні російська валюта найбільше подешевшала за останній рік. Тепер $1 коштує 60,3 рублів. Ще вчора американську валюту в Росії продавали за 58,78 рублів.

"Це падіння зумовлене зниженням цін на нафту. Адже "чорне золото" минулого тижня подешевшало до 55 доларів за баррель. Це означає, що світові ціни на газ також почнуть опускатися, бо вони прив'язані до вартості нафти. Не останнім фактором є і те, що в російську економіку не вкладають коштів світові інвестори. Автомобільні заводи світових корпорацій один за одним покидають Росію, також звідти йдуть виробники електроніки", - говорить "Знай" економіст Володимир Марченко із консалтингової компанії AFS.

Читайте також Крах кремлівської економіки: сурогатна кава і дефіцит бензину - польські ЗМІ

Наповнення російського бюджету напряму залежне від вартості енергоносіїв. При подальшому зниженні вартості нафти і газу економічна ситуація в Росії погіршується.

"Думаю, до кінця року за долар в Росії даватимуть 65-70 рублів. Звісно, поки у них достатньо резервів, аби штучно понизити курс до 55-57 рублів. Але чим більше резервів на це йтиме, тим різкіше буде падіння російської валюти", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Нагадаємо, найнижче російський рубль падав у березні цього року – до 59 за долар.