Гривня на міжбанківському ринку сьогодні подорожчала на 35 копійок із 22,15 до 21,8 грн за долар. У банках долар продають за 23,6 грн, а купують за 22,45 грн. Про це повідомляють на порталі Мінфін.

"Вже рік як Нацбанк обрав вільне курсоутворення або його ще називають "плаваючий курс". Це правильно, бо стабільний курс собі може дозволити лише країна, що живе з експорту енергоносіїв. Однак, не зважаючи на те, що курс в Україні часто змінюється, йде тенденція до поступового падіння гривні", - говорить "Знай" Олександр Савченко, доктор економічних наук, колишній заступник голови НБУ.

Читайте також "Долар в Україні зараз мають продавати за 7 гривень"

На його думку, зараз є всі умови для зміцнення гривні, просто в НБУ працюють непрофесіонали.

"Хоча теперішній склад НБУ значно грамотніший за попередній, але він все одно не закриває шпарини відтоку валюти з Україні. Проводить не дуже вдалу монетарну політику. Гривня знецінюється. Через це вже до осені долар банки продаватимуть за 24-25 гривень. Перед виборами курс трохи притримають. А після виборів ближче до 2016 року американську валюту продаватимуть за 27-28 гривень", - прогнозує економіст.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, офіційний курс сьогодні 22,07 грн за долар, а в бюджет на цей рік закладений курс 21,7 грн.