На закритті міжбанківського валютного ринку в четвер, 30 липня, середній курс долара склав 21,05-21,20 гривні.

"Сьогоднішнє зміцнення гривні на міжбанку було несподіваним для багатьох. Ті, хто передбачив тенденцію, з самого ранку продали долар ще по 22 гривні, у той час як до полудня за нього давали вже трохи більше 21. Такий поворот подій - зміцнення гривні, на міжбанку був загадкою для багатьох, до тих пір, поки на ринок не вийшов НБУ з котируваннями 21,0 / 23,0 UAH / USD", - пише Finance.ua.

Читайте також: Підвищилась ціна на срібло та платину - Нацбанк

Відзначається, що в плюсі залишилися ті, хто заздалегідь знав, що регулятор вийде на міжбанк. Решта зазнали втрат на курсовій різниці.

"Ми повернулися до старої точки відліку 21 гривня за долар. Залишається відкритим питання, щоб великі експортери погодилися з цим рішенням і не тиснули зі свого боку на курс долара в зворотний бік", - зазначає видання.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще