У Дніпропетровську міська влада закликала жителів не боятися змін у паспортах через очікуване перейменування понад 300 вулиць.

Жителям Дніпропетровська не обов'язково змінювати реєстрацію одразу після перейменування вулиць, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на в. о. керуючого справами виконкому Дніпропетровської міської ради Вадима Шебанова.

За його словами, зміна реєстрації в паспорті кожному громадянинові коштуватиме 89 копійок, а термін внесення цих змін буде подовжений на 10 років. Щоб змінити в паспорті назву вулиці в місці реєстрації, треба буде звернутись до паспортного столу, процедура займе 5–10 хвилин, запевнив Шебанов.

Як сказав посадовець, труднощі можуть виникнути у юридичних осіб і то тільки при зміні власника підприємства.

Читайте також: Перейменування Дніпропетровська: поки найбільше голосів за Дніпро

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За інформацією Шебанова, у Дніпропетровську мають бути перейменовані понад 300 вулиць і більшість районів міста.

Як повідомив представник міськради, щоб жителі звикали до нових назв, будуть передбачені на певний час таблички з новими і старими назвами.

Щотижня у Дніпропетровську відбуваються засідання спеціальної комісії міськради з питань зміни топоніміки. У серпні розпочнуться громадські слухання.