За останні півроку експорт вина із Грузії в Україну зменшився до 60% у порівнянні з минулорічним періодом. Національне агентство Грузії з виноробства пояснює такий спад нестабільною політичною ситуацією.

Також Грузія почала менше постачати вина до Росії - 63% у порівнянні з минулим роком. Міністр сільського господарства Грузії Отарі Данелія заявив, що грузини переорієнтовуються на ринок Азії.

У цьому році грузини почали експортувати на 240% більше вина до Гонконгу. У цій частині Китаю за останні роки значно зросла популярність цього напою. Також збільшився винний експорт до Канади на 159%.

Читайте також: Тютюновий магнат JTI іде з ринку Росії

Грузини зазначили, що Китай займає п'яте місце у рейтингу імпортерів вина. Перша - Росія, за нею йдуть Казахстан, Україна та Польща. У мінсільгоспі додали, що вони очікують на візит китайських бізнесменів, яких цікавить імпорт грузинських вин.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще