Австралійський уряд прийняв закон про цілодобове перебування котів у приміщеннях своїх господарів. Таке рішення направлене на збереження місцевої фауни, повідомляє видання The Independent.

Уряд вважає, що коти сприяють знищенню австралійської фауни, яка зараз і без того руйнується. На сьогодні в Австралії вже зникли 29 рідких видів тварин, ще 1800 видів під загрозою зникнення.

Котів завезли до Австралії ще 200 років тому європейські емігранти. Зараз вони поширились по континенту, їхня кількість сягає близько 20 мільйонів.

Австралійська влада раніше пропонувала винищувати безпритульних котів, тим самим зменшувати їхню популяцію. Але місцеві захисники тварин виступили категорично проти такої ідеї.

Читайте також: В Австралії боксер побив акулу

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Французька актриса Бріжіт Бардо заявила, що Австралія назавжди заплямує себе кров'ю невинних тварин, якщо прийме рішення полювати на котів.