В Івано-Франківську в суботу, 1 серпня, розпочався молодіжний мультикультурний фестиваль "Global Village" ("Глобальне село"), організований студентами.

Як передає Радіо Свобода, група іноземних студентів із Туреччини, Румунії, Португалії, Китаю, Мексики та Польщі знайомлять івано-франківців з традиціями, культурою і національною кухнею своїх країн.

"Основна мета – ознайомити прикарпатців з культурою різних народів. З іншого боку, студенти-іноземці, повернувшись додому, розповідатимуть про Україну", – сказав один з організаторів фестивалю Богдан Білоус.

Читайте також: Українців "подружать" з американцями на фестивалі USAinUA

На фестивалі культур в Івано-Франківську влаштували танці, виступи музичних гуртів; учасники демонструють сувеніри, свої різноманітні уміння, як-от, написання українських імен за допомогою ієрогліфів. Готують на святі і національні страви, припала до смаку відвідувачам турецька й мексиканська їжа.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Місцеві активісти водночас організували для дітей майстер-класи з розмальовування камінців українською символікою.

Фестиваль культур "Global Village", який організувала студентська організація AIESEC, проходить у різних містах двічі на рік – влітку і взимку – під час канікул.

Фестиваль триватиме в Івано-Франківську два дні, у неділю до учасників приєднаються представники Єгипту. На час заходу іноземні гості житимуть в родинах івано-франківців.