Переселенці з Донбасу, які втекли від війни, розповіли як живуть в одному з притулків у Маріуполі. Виявляється, не всі намагаються налагодити нове життя на мирній території, а місцеві з ворожістю ставляться до них.

"Як тільки ми всі заселилися сюди, нам багато допомагали міській владі, волонтери, возили дуже багато "гуманітарки", практично загодовували нас. А після листопада допомоги стало значно менше. Можливо, тому, що подивилися на поведінку наших жителів. Адже серед їх є і ті, які "сиділи", і алкоголіки. Були дві сім'ї, яких навіть позбавили батьківських прав", - розповідає mariupol.tv Олена з Єнакієво.

За її словами, переселенцям після листопада стали видавати адресну матеріальну допомогу – 6300 грн. Але багато вимушених біженців стали просто пропивати гроші або витрачати на дорогі телефони. За рік багато переселенців так і не знайшли собі роботи.

Читайте також: У Запоріжжі переселенці і волонтери підтримали бійців АТО

"Мені соромно за цих людей, - признається Олена. - Вони так поводяться, неначе їм всі довкола винні. І я прекрасно розумію, чому місцеві жителі з сусідньої вулиці, які спочатку допомагали нам, чим могли, тепер нас всіх ненавидять. Тому я не можу дічекатися, коли вже ми виїдемо з цього "дурдому".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще