Російська авіація атакувала українські війська біля Дебальцевого, використовуючи два штурмовики Су-25. Про це повідомляють різні джерела в АТО.

Про авіа удари по позиціям 40-го мотопіхотного батальйону біля Новогригорівки нібито повідомили журналістам самі бійці. Про авіаудари кажуть і бійці 92-ої бригади.

"Удари російських винищувачів Су-25 прийшлись по позиціям українських військ. А саме по району Новогригорївки, що на півночі Дебальцево, де зараз знаходиться 40-й батальйон", - повідомили спільноті "Автомайдан Люди" військові.

Микола Колесник з батальйону "Кривбас" у соцмережі повідомив, що теж отримав інформацію від 40-го батальйону.

"Сьогодні атакувала авіація противника, пара Су-25, потім працювала четвірка, приходять зі сходу, йдуть на схід. Хлопці з блок-постів запрошують тих, хто говорить з телевізора, подивитися самим на все, бо рідко приїжджають аналітики", - уточнив Колесник.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Михаїл Дворянчук, який воює в АТО, каже, що військові спостерігали за штурмовиками з Логвинового та Лозового.

"Бійці, які зараз біля Дебальцевого, підтверджують атаку російської авіації. Штурмовики спостерігали з Логвинового та Лозового. Варто уточнити, що бійці із вказаних населених пунктів вогневу чи бомбову атаку не бачили. Натомість, дійсно спостерігали на "північ-схід" біля Новогригорівки розворот кількох Су. Якщо вогневого контакту і не було, то все-одно це не менший прецедент і "показуха" типу "скоро буде", - пише Дворянчук.

Військовий журналіст Адрій Цаплієнко також чув від військових, що бачили пару Су, які кружляли над Дебальцівським плацдармом.

Є припущення, що російські військові готують авіанаступ під виглядом "авіваціїї Новоросії". І про це вже почали говорити в спільнотах бойовиків.

Минулого місяця проросійські ЗМІ зняли сюжет про нібито цілу армаду літаків, які є в терористів. Насправді ж, вони показували рештки музейних експонатів, які знаходились на території військового училища в Луганську.

Військовий експерт розповів нам, що літати на них неможливо, бо літаки не мають двигунів. А злітні полоси зруйновані артударами ще влітку.

В прес-центрі АТО інформацію про російські штурмовики спростовують. Кажуть, що через нельотну погоду їх там не може бути.

В Росії польоти своїх Су-25 вже анонсували як навчання. Про них наприкінці січня повідомила прес-служба Міноборони РФ.

"В порівнянні з минулим роком ми вп'ятеро збільшимо інтенсивність польотів авіації в Південному військовому окрузі, поблизу з кордонами України. Наші екіпажі штурмовиків Су-25см3 навчатимуться знищувати екіпажі "ворожої авіації на землі, об'єкти і бази незаконних озброєних формувань, великі склади паливно-мастильних матеріалів, схрони зі зброєю та боєприпасами, живу силу умовного противника", - повідомили тоді в прес-службі відомства.