У породах едиакарського періоду канадські вчені знайшли приклад найдавнішого на сьогодні спарювання між двома різностатевими тваринами. Він свідчить про те, що статеве розмноження існувало вже 540 мільйонів років тому.

Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі Nature.

Палеонтолог Емілі Мітчелл з Кембриджського університету та її колеги виявили найдавніший на сьогодні приклад статевого розмноження серед тварин на Землі.

На території острова Ньюфаундленд залягають породи едиакарського періоду - останньої епохи протерозою, ери царювання бактерій та інших одноклітинних у водах первинного океану. Він почався 635 мільйонів років тому і закінчився "кембрійським вибухом" близько 542 мільйонів

Читайте також: Археологи розкопали ворота біблійного міста Геф

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вивчаючи останки двох видів організмів роду Fractofusus, Мітчелл помітила, що останки тварин, які жили у своєрідних колоніях з декількох поколінь "дідусів", "батьків" і "синів", були розкидані по колишньому морському дну не випадковим чином.

Вимірявши відстань між групами скам'янілостей, а також вивчивши їх розташування і розміри за допомогою високоточної GPS-далекоміра, палеонтологи дійшли висновку, що Fractofusus являють собою найдавніший приклад тварин, які розмножуються статевим шляхом.