У Ліхтенштейні заарештували 13 мільйонів франків українського судді і готові повернути ці гроші Україні. Для цього треба буде лише довести, що гроші мають злочинне походження.

Про це пише Deutsche Welle

Хоч прем'єр-міністр України і похвалився успіхами у розшуку виведених за кордон коштів корумпованих українських чиновників, у прокуратурі Ліхтенштейна заявили, що арешт рахунків відбувся не за ініціативою Києва.

Читайте також: Як пропадають гроші з банківських карток (ексклюзив)

За словами головного прокурора Ліхтенштейна Роберта Валльнера, про підозру щодо брудного походження коштів на рахунках двох українців прокуратуру повідомило ліхтенштейнське відомство з боротьби з відмиванням коштів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Після попередньої перевірки прокуратура Ліхтенштена за сприяння місцевого суду заарештувала ці рахунки.

"Йдеться про 13 мільйонів швейцарських франків на рахунку однієї панамської компанії, яку контролює один з підозрюваних", - повідомив прокурор.

На сайті Кабінету міністрів україни зазначено, що знайдені 13 мільйонів належать колишньому судді Вищого хозяйського суду. Суддя обіймав посаду за часів правління Януковича.