Вчора співробітники Служби безпеки України спільно з Держслужбою фінансового моніторингу і міліцією заарештували генерального директора "Одеськоъ ТЕЦ".

Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисник разом зі спільниками привласнив 38 мільйона гривень державних коштів в той час, коли всі акції підприємства належать Міністерству енергетики та вугільної промисловості України.

Силовики уточнили, що чиновник був родом з Луганської області. Його разом зі спільниками схопили бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" прямо біля будівлі обласної адміністрації Одеси.

"Для легалізації цих грошей він створив конвертаційний центр. Кошти перераховувались на особистий картковий рахунок, частина з яких йшла на фінансування лідерів терористів на тимчасово окупованих територіях", - йдеться в повідомленні.

На них відкрили кримінальну справу за привласнення, розтрату майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Крім того, заблокували розкрадання 12 мільйонів гривень з держпідприємства через арешт рахунків фіктивних організацій.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Читайте також: Директор дитбудинку-інтернату вкрав 700 тисяч гривень

Для з'ясування обставин розкрадань силовики проведуть обшуки в адміністративних приміщеннях держпідприємства.

Нагадаємо, що вчора в Рівному СБУ вилучила більше тонни незаконно видобутого бурштину.