Українські війська відтісняти противника від Маріуполя через продовження обстрілів терористами околиць міста протягом ночі. Підрозділи ЗСУ зранку почали штурм селища Логвінове з метою звільнення траси Артемівск-Дебальцеве.

Протягом доби зафіксовано 104 обстрілів позицій сил АТО, 2 солдат загинуло, 24 поранено. "Тривають тяжкі бої в Широкіно-Саханка. Ворог спробував контратакувати за підтримки артилерії і танків. Він задіяв напевно все, що у нього є, танки, міномети, реактивна артилерія. Піхота ворога була ліквідована на підступах до Широкіно. Атака захлинулась", - повідомив зранку 12 січня батальйон "Азов".

У батальйоні також зазначають, що бойовики всю ніч обстрілювали Широкіно й намагалися нанести артилерійський удар по околицям Маріуполя. Проте, завдяки перенесенню лінії фронту, ворожі снаряди до міста не долетіли.

"Вночі спостерігалось зменшення кількості обстрілів у зоні АТО. Проте, ворог 9 разів обстріляв Дебальцеве та навколишні села, загалом – стрілянина була відкрита 24 рази", - повідомив на брифінгу речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

Семен Семенченко заявив про початок штурму населеного пункту Логвинове.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Частини ЗСУ за підтримки бронетехніки проводять операцію з деблокування траси Артемівск-Дебальцеве. Стягнуті значні сили, є всі шанси на успіх", - написав Семенченко на своєї сторінки у соцмережі.

Група "Інформаційний спротив" повідомила:

"Бойовики в районі Логвинове постійно запитують допомогу по радіозв'язку. Епізодично їх підтримує ударами по позиціях українських військ ворожа артилерія".

Також за їх даними, у район станції Байрак біля Горлівки противник перекинув 2 "Града" і колону напівпричепів вантажних автомобілів. Супровід колони - російські військовослужбовці, половина з них в польовій формі ЗС РФ, половина - в українській формі нового зразка з нашивками "Укроп" і українськими "прапорцями".