Після вступу в дію нового закону про місцеві вибори кількість депутатів місцевих рад усіх рівнів скоротять на третину.

Про це сьогодні повідомив перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук на брифінгу щодо закону про місцеві вибори, передає "5 канал".

"Після запровадження цього закону буде значно скорочена кількість депутатів місцевих рад усіх рівнів. Наразі 220-тисячна, якщо не помиляюся, армія депутатів усіх рівнів скорочена буде приблизно десь на третину", - наголосив він.

Читайте також: Порошенко зобов'язав співробітників Антикорупційного бюро бути безпартійними

Ковальчук навів приклад, якщо на сьогодні Київська обласна рада складається із 148 депутатів, то після вступу в дію цього закону вона нараховуватиме тільки 84 депутати.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, сьогодні президент Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори. Верховна Рада ухвалила його ще 14 липня цього року. На підпис до очільника держави він потрапив 28 липня. Зазначимо, що в місцевих виборах в Україні відтепер, відповідно до закону, не зможуть брати участь політичні блоки. Голосування також не відбудуться на тимчасово окупованих територіях на Донбасі.