Правоохоронці затримали групу осіб, яка займалася незаконним видобутком газоконденсату в одному з сіл Машівського району на Полтавщині.

Про це повідомили в прес-службі УМВС України в Полтавській області.

Поблизу нафтопереробного заводу працівники міліції затримали вантажівку "ЗІЛ" з буровим обладнанням. Як було встановлено, двоє чоловіків проводили буріння отворів у землі шириною приблизно 30 см та глибиною приблизно 25-30 м. На місці події міліція виявила близько 70 таких отворів та 4 металеві ємності об'ємом 200 літрів. Ємності частково були заповнені газоконденсатом.

З'ясовано, що до незаконного добування газоконденсату причетні мешканці Київської області віком 24, 45 та 46 років і 50-річний мешканець Івано-Франківщини. За допомогою металевих циліндрів та мотузок зловмисники із пробурених отворів добували газоконденсат. Далі перевозили його до одного з фермерських господарств, де у двох металевих ємностях зберігали до подальшого збування.

"З квітня поточного року зловмисники відвантажили та вивезли на різних транспортних засобах майже 150 000 куб.м", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Мера Білгород-Дністровського засудили на шість років за вимагання

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.240 Кримінального кодексу України (порушення встановлених правил охорони надр а також незаконне видобування корисних копалин).

Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Нагадаємо, останнім часом на Західній Україні затримують контрабандистів, які незаконно видобувають тонни бурштину. 4 серпня правоохоронці попередили спробу контрабандистів незаконно вивезти за кордон рекордну партію бурштину - більше 2,5 тонн.