Американський художник Боб Морхед зі штату Вірджинія більше 30 років створює унікальні і складні скульптури. Для цього він використовує клей і звичайні зубочистки, які люди використовують у повсякденному житті.

Найбільшим з його проектів є "Місто зубочисток". Над ним художник ретельно трудиться упродовж восьми років. Для того, щоб його звести було потрібно більше 100 тисяч зубочисток.

На найпростіші скульптури він витрачає не менше тисячі дерев'яних паличок. У середньому ж на один витвір мистецтва у нього йде кілька тисяч зубочисток.

Читайте також: Мереживні тату завойовують жінок (фото)

Деякі свої скульптури він встановлює на невеликі підставки, виконані з цілісного шматка дерева.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, в світі стало дуже популярно використовувати різні підручні матеріали для того, щоб створювати незвичайні будови. Багато художників для своїх шедевральних будівель використовують сміття, банки, шини, а також інші матеріали. Однак це ніяким чином не погіршує їх зовнішній вигляд. Вони стають повноцінними екземплярами сучасного мистецтва.