У Ковелі Волинської області 6 серпня місцевий гарнізон рятувальників провів тактико-спеціальні навчання на місцевій нафтобазі. Цей об'єкт класифікується як вибухо-пожежонебезпечний. Ємність резервуарів паливно-мастильних матеріалів складає 26 тисячі куб. м.

Про це повідомляє прес-служба управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області.

Згідно з легендою навчань в паливний резервуар влучила блискавка і це призвело до пожежі. Виникла загроза вибуху та розповсюдження вогню на сусідні резервуари, один працівник підприємства отримав травми.

Першими до навчань приступили працівники чергової зміни. Вони організували евакуацію персоналу з території об'єкту, знеструмили підприємство. Також повідомили Служби порятунку, про потерпілого – медикам, та організували зустріч цих служб.

Згодом за сигналом тривоги прибули пожежники, які спочатку відшукали травмовану людину, винесли її і передали до рук медиків.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Автомобільний акумулятор підірвав ангар під Києвом (фото)

Вогнеборці охолоджували палаючий та сусідні резервуари струменями з семи ручних стволів та готували пінну атаку. Вона дозволила успішно ліквідувати пожежу та не допустити розповсюдження вогню на поряд розташовані ємкості.

Всього до навчань залучили чотири одиниці пожежної та спеціальної техніки, понад 20 рятувальників та 10 представників різних служб міста залізничників.

Начальник управління ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук зазначив, що під час підготовки наступних навчань потрібно натренувати особовий склад швидко і правильно приймати рішення для ефективної ліквідації тих чи інших надзвичайних ситуацій.