Вчений Грег Лафлін із Каліфорнійського університету відкрив формулу, за допомогою якої можна розрахувати вартість будь-якої планети. Згідно з його розрахунками, вартість нашої планети складає 5 трілліардів доларів.

Формулу можна застосувати до будь-якої планети, яка схожа на Землю. Чим більше у планети спільних із нашою характеристик, тим більша її вартість. Вчений розповів, що Венера коштує дуже мало. А Марс, наприклад, буде значно дорожчий.

Вчений запевнив, що при колонізації планети потрібно обирати ту, чиє вартість перевищує 100 млн доларів. На думку Лафліна, планета, яка цілком складається із кристалічного вуглецю, взагалі немає ніякої цінності.

Читайте також: Супервидовище: мотогонщик їде по воді (відео)

Грег Лафлін розробив цю форму для того, щоб мати приблизні критерії відбору планет для переселення. За останні 30 років за допомогою телескопів у галактиці Чумацький шлях виявили більше двох тисяч екзопланет.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще