Співробітники Служби безпеки України в Запоріжжі викрили та припинили механізм фінансового забезпечення терористичних груп "ДНР".

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За інформацією прес-служби, раніше вибух, що трапився у приміщенні адміністративного будинку Запорізької облдержадміністрації, був профінансований саме за цією схемою і здійснений її організаторами.

"Незаконний механізм переказу грошей з тимчасово окупованої території у Запоріжжі організувала місцева жителька, яка в даний час перебуває у лавах терористичної організації" ДНР "і має кличку" 5,45", - повідомляють у відомстві.

Разом зі своїми спільниками вона систематично здійснювала перекази грошей, які потім використовувалися для фінансового забезпечення здійснення терористичних актів на території регіону", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Встановлено, що зазначені операції здійснювалися однією з Харківських комерційних структур через обмінний пункт валют в Запоріжжі.

Читайте також: Російсько-терористичні війська тренуються на батьківщині Януковича (фото)

"Управлінням СБУ в регіоні було задокументовано факт отримання в цьому" обміннику "злочинним угрупуванням 40 тисяч гривень. Під час проведення обшуку вилучено документацію щодо подвійного обліку здійснених" фінансових "операцій. Зокрема банківські картки, які використовувалися для перерахування грошей, понад півтора мільйона гривень і 16,5 тисяч євро", - додали в СБУ.

Наразі правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження.