Шість пляжів столиці закриті санітарно-епідеміологічной службой Києва через невідповідність санітарним нормативам.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, тимчасова заборона введена на пляжі "Тельбін", "Райдуга", "Венеція" і "Золотий" у Дніпровському районі, а також "Пуща-Водиця" і "Вербний" в Оболонському. Відзначається, що пляж "Вербний" закритий у зв'язку з можливим зараженням лептоспіроз.

Дозволено купатися на пляжах "Чорторий", "Дитячий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка" і "Центральний".

Читайте також: Саакашвілі дав три тижні на знесення парканів на пляжах

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, мешканка Оболонського району під час купання підхопила лептоспіроз. Головний санлікар міста Олег Рубан підтвердив діагноз.

Санітари вже повідомляли, що на деяких пляжах Києва заборонено купатися. На деяких місцях відпочинку можна заразитися навіть через пісок. З цього приводу на пляжах Києва поставлять спеціальні світлофори, які дозволятимуть або заборонятимуть відпочинок.

Лептоспіроз - гостра інфекційна хвороба, що викликається збудником з роду лептоспір. Характеризується ураженням капілярів, часто ураження печінки, нирок, м'язів, інтоксикація, супроводжується хвильоподібною лихоманкою.