Протягом останньої доби проросійські бойовики здійснили рекордну з початку року кількість обстрілів сил АТО, застосувавши артилерію великого калібру і реактивні системи залпового вогню. Внаслідок обстрілів загинув один військовий, ще 16 отримали поранення.

Про це повідомив секретар РНБО України Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

За його словами, провокація з підпалом машин ОБСЄ була складовою підготовки наступу на позиції українських військових.

Турчинов підкреслив, що спаливши машини постійних представників місії ОБСЄ і створивши перешкоди для їх пересування, "ворог після потужної артилерійської підготовки, атакував силами батальонно-тактичної групи, посилені бронетехнікою, ротний опорний пункт 72 бригади в напрямку Новоласпа-Старогнатовка".

"Наступ і спроби ворога прорвати нашу оборону були зупинені, після чого були контратаковані силами АТО", - сказав Турчинов, додавши, що російсько-терористичні угруповання відступили, зазнавши значних втрат, а українські військові просунулися вперед до 3 кілометрів, закріпившись на домінуючих висотах.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Бойовики атакували українських військових смертоносним фосфором (відео)

За словами секретаря РНБО, ситуація в зоні АТО залишається напруженою, "противник веде артилерійський вогонь і концентрує сили для прориву нашої оборони в окремих напрямках".

"Відпрацьовано план реагування на провокаційні дії і спроби прориву оборони російсько-терористичними угрупованнями", - сказав він за підсумками наради з Президентом України за участю начальника Генштабу і міністра оборони.

Турчинов також підкреслив, що міжнародні спостерігачі вже проінформовані щодо активізації військових злочинів з боку російсько-терористичних військ.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ повідомили, що на окуповану бойовиками територію Донбасу прибув заступник командувача Сухопутними військами Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов.