Міноборони визнало полон українських солдат у Дебальцеве вдень 17 лютого. Зараз триває штурм бойових позиції. Частина міста перейшла під контроль бойовиків.

"Іде штурм базового табору сил АТО в Дебальцеве. Бойовики атакують із артилерії, бронетехніки, тривають вуличні бої. Фактично частина міста перебуває під контролем бойовиків. Іншу контролюють сили АТО", - сказав в.о. начальника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов.

Надіслати підкріплення солдатам не вдається, конвой з допомогою був розбитий бойовиками під час спроби прорватися.

"Конвой розбили. Хлопці потрапили у полон. Бойовики вже почали компанію, що люди здалися добровільно. Але це неправда. Вони потрапили в полон під час бою", - розповів Селезньов.

Заступник начальника ГУМВС Донецької області Ілля Ківа повідомив про запеклі бої в середині міста.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Бойовики заглибилися в місто, по частині проводять зачистки. Нам все складніше утримувати наші позиції. Ось кожна хвилина грає в мінус нам", - повідомив він в ефірі "5 каналу" телефоном.

Прес-служба Генерального штабу України уточнила, що в полон потрапили військовослужбовці 101 окремої бригади охорони та 8 окремого полку спеціального призначення.

"Група супроводження під керівництвом лейтенанта Дмитра Кебеча прийняла бій, але після закінчення боєкомплекту та знищення їх бронетранспортера переважаючими силами противника, була захоплена у полон. За наявної інформації один з військових важкопоранений", - ідеться у офіційному релізі Генштабу.

Російські ЗМІ повідомили про легке поранення ватажка бойовиків Олександра Захарченка.

В той же час депутат Олексій Гончаренко повідомив про битву українських військових за дорогу Артемівськ-Дебальцеве

"Виявлена тактична група російсько-терористичних військ чисельністю до 40 одиниць бронетехніки. З метою перервати дорогу життя Артемівськ-Дебальцеве, ця група увійшла в Логвинове і атакувала українську армію. Завдяки отриманим точним координатам розташування групи, артилерією ЗС України тільки що по ній було завдано удару. Російсько-терористичні війська понесли великі втрати. Дорога життя звільняється українськими військовими", - написав Гончаренко у соцмережі.

Командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко звернувся до президента Петра Порошенка із проханням нанести удар по позиціях бойовиків з метою збереження солдат, яки опинился у оточенні під Дебальцевим.

"Я як командир батальйону наполягаю на рішучих діях з деблокування сил АТО в районі Дебальцевого і вирівнюванню лінії фронту. Необхідно зберегти кістяк армії, а території ми завжди зможемо повернути. Звертаємося до Верховного Головнокомандувача з проханням прийняття негайного рішення, нанесення потужного зустрічного удару по російсько-каральним військам, звільнення блокованих частин і вирівнюванні лінії фронту", - ідеться у зверненні Семенченка.