Журналіст із Донецька Ольга Жукова кілька місяців тому переїхала з тимчасово окупованого Донецька до Ростова. Сьогодні на своїй сторінці в соціальних мережах, журналістка написала, що донеччани хочуть повернутися додому.

"Нас там не так вже й охоче приймають. Квартиру знайти неможливо. Перше питання - ви звідки? Тільки чують, що з Луганська чи Донецька - просто кидають слухавку. Я нещодавно знайшла оголошення про безкоштовні косметичні процедури. Записалася, а мені наприкінці розмови кажуть - не забудьте взяти паспорт, щоб ми знали, що ви - громадянка РФ. Коли сказала, що приїхала із Донецька, відповіли, що акція діє тільки для громадян Росії. До нас там ставляться, як до непрошених гостей" - пише Ольга Жукова з Ростова.

Отримати посвідку на проживання біженцям важко.

"Районні відділення для біженців - це філія пекла. Вузькі коридори, битком набиті бабусями, вагітними, маленькими дітьми – дихнути не можна Ті, хто сюди перебрався зі сходу, впевнені, що так робиться спеціально. Природний відбір - до отримання дозволу на тимчасове проживання доживуть найсильніші. Багато плюють - повертаються. От і виходить, що людьми ми можемо себе почувати тільки тільки у себе вдома".