Секретар Ради безпеки Олександр Турчинов розповів про збільшення атак терористів на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба відомства, він назвав вчорашній день "чорним рекордом" з моменту Мінських домовленостей. Таку заяву він зробив під час візиту в сектор "Б" зони АТО.

"Протягом доби нашої роботи в зоні АТО, ворог обстріляв українські позиції 153 рази. Двоє військовослужбовців загинули, десятеро отримали поранення", - каже він.

Чиновник ще раз наголосив, що бойовики проводять передислокації, концентрують артилерію та бронетанкову техніку максимально близько до бойових позицій українських військових.

"Це свідчить про підготовку ворогом наступально-штурмових дій. Подібні спроби прориву нашої оборони вже відбувались в Мар'їнці та в напрямі Новоласпи-Старогнатівки", - наголошує він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Секретар РНБО наголосив, що найактивніші обстріли відбуваються в секторі "Б", особливо біля Авдіївки, Опитного, Пісків та Водяного.

"З іншого боку, саме в таких точках наші військові найбільше ризикують і саме тому потребують найбільшого захисту", - зазначив політик.

Турчинов підкреслив, що в першу чергу він обговорив можливість побудови додаткових інженерних споруд з офіцерами Генштабу, Міноборони та військовими.

Олександр Турчинов пояснив концепцію "активної оборони", яку впроваджують на сході, але з урахування Мінських домовленостей.

Читайте також: В АТО затримали автівку із трьома млн рублів та валютою - Міноборони (фото, відео)

Нагадаємо, що 11 серпня Турчинов наголошував на тому, що в зоні АТО невдовзі відбудеться серія терактів, для чого російські спеціалісти вже відібрали об'єкти – дитячі будинки, школи, заводи.