У Австрії створили найдорожчу ікру на планеті. Її беруть із осетрів-альбіносів та прикрашають золотом в 22 карати. Чайна ложка делікатесу коштує 27 тисяч фунтів, пише depo.ua.

Члени королівських родин Європи та Близького Сходу та інші багатії скоро зможуть скушувати білу ікру у ресторанах від Монако до Дубаї. Кілограм обійдеться у 200 тисяч фунтів. Виробники стверджують, що вона є унікальною за смаком і корисною для здоров'я.

Компанія Strottarga Bianco була заснована власником ферми Уолтером Грюллем та його сином Патріком. Вони вирішили додати до білої ікри золоте листя, яке зміцнює імунітет. "Наша біла ікра видобувається з надзвичайно рідкісних осетрів-альбіносів, - розповідає Патрік. - Неймовірно високі стандарти води в Австрії, яка стікає з гірських льодовиків, допомагають нам підтримувати виробництво ікри на найвищому рівні у світі. Ви не знайдете в наших озерах ніяких шкідливих речовин. Саме цим пояснюється ексклюзивний смак ікри".

Звичайна біла ікра без золота може коштувати по 40 тисяч фунтів за кілограм. При виготовленні використовуються 5 кг стандартного продукту, який потім проходить процес зневоднення для виготовлення всього 1 кілограма, змішаного з золотом. Тому вартість продукту підвищується відразу в п'ять разів.

До цього найдорожчою вважалась сіра білугова ікра. Кілограм її коштує до $5 тис. Критерієм оцінки якості ікри білуги є її колір: що світліші ікринки, то вища ціна. Колір коливається від чорного або темно-фіолетового до перлинно-сірого. Вона також має специфічний смак, який подобається гурманам.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще