Українська розвідка зафіксувала перекидання нових підрозділів російської армії та передислокацію 3 батальйонів на кордон зони АТО у Донецькій області. Бойовики взяли під контроль Чорнухіно та посилюють військовий гарнізон у Горлівки і Єнакієво.

"За останню добу зафіксовано прохід з Росії на територію окупованих територій на Донбасі як мінімум 4-х конвоїв постачання (загалом до 55 транспортних одиниць, а також 28 одиниць бойової техніки, включаючи танки, бойові машини та самохідну артилерію). В районі Дебальцевого відзначається наявність підрозділів Збройних сил РФ", - повідомляє "Інформаційний спротив" з ранку 20 лютого.

Згідно з їх даними, російські підрозділи відмінно екіпіровані, озброєні і споряджені та маскуються під "армію Новоросії". На північ та захід від Дебальцевого зафіксовані 3 батальйонні тактичні групи і 2 підтримуючих їх артилерійські. У складі угрупування 35 танків, 68 бойових машин, до 50 гармат ствольної артилерії і 24 ракетно-залпові установки".

Вчора, бойовики також встановили контроль над селищем Чорнухине на північ від Дебальцевого. В Луганській ОДА повідомили, що останні кілька тижнів із населеним пунктом, який опинився в театрі бойових дій навколо Дебальцевого, був втрачений зв'язок, там ішли вуличні бої. Спроби евакуювати звідти людей, які ховалися по підвалах, були безрезультатними.

"Починаючи з жовтня минулого року, ми багато разів відновлювали перебиті обстрілами системи життєзабезпечення в Чорнухиному, погасили заборгованість із пенсій, возили гуманітарну допомогу. В січні з військовим супроводом ще доставили пенсії й закрили всі соціальні виплати й зарплати. Разом із окупантами в Чорнухине повернувся голова селища, який втік на самому початку боїв в районі", - повідомив голова області Геннадій Москаль.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Прес-центр АТО також зазначив, що протягом доби противник зосередив вогонь на Донецькому напрямку, хоча і кількість обстрілів значно зменшилась в порівнянні з днями раніше. Загалом, за ніч бандформування 15 разів вели вогонь по наших позиціях. А за добу бойовики 49 разів порушували режим "тиша".