З першого вересня на українців чекає другий етап підвищення тарифів на електроенергію. В середньому ціни зростуть на 23% в порівнянні з нинішнім тарифом.

Про це йдеться в постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Згідно з постановою, з першого вересня ціни в середньому підвищаться до 62,8 коп. за кВт-год, що на 23% більше в порівнянні з діючим тарифом.

Для населення, яке споживає до 100 кВт-год (150 для сільської - місцевості), в тому числі проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами, тариф зросте на 25% і складе 45,6 коп за кВт-год.

Тариф для населення, яке споживає від 100 до 600 кВт-год. електроенергії на місяць, збільшиться на 25% і складе 78,9 коп. за кВт-год.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На 5% зросте тариф для населення, яке споживає понад 600 кВт-год. електроенергії на місяць. Ця категорія споживачів з першого вересня буде платити 147,9 коп. за кВт-год.

Читайте також: Україна з 16 серпня буде постачати електроенергію до Польщі

Тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії зросте на 25% і складе 45,6 коп за кВт-год. За такою ж ціною будуть оплачувати електроенергію мешканці гуртожитків.

Нагадаємо, перший етап підвищення тарифів припав на квітень 2015 року. Тоді ціни зросли в середньому до 51,2 коп. за кВт-год, або на 45,2%. В цілому тарифи на електроенергію будуть підвищуватися в п'ять етапів, останнє зростання заплановано на перше березня 2017, коли середня ціна складе 122,77 коп. за кВт-год.