Ввести заборону на продаж для військових алкоголю біля полігону та на автовокзалах Рівного просять голову Рівненськоі облдержадміністрації Віталія Чугуннікова група волонтерів "Допомога армії Рівне", повідомляє УНН.

Як розповіла керівник групи Вікторія Шинкаренко, владі варто змусити торговців не продавати спиртне людям у формі. Особливо поряд з автовокзалами Рівного, куди мобілізовані з полігону ідуть закупляти міцні напої.

Читайте також: СБУ на Донеччині затримала 10 тонн курятини та шампанського (фото)

"Днями повернулися із Сєвєродонецька. Там людям у камуфляжі спиртне не придбати ніде, бо цілковиту заборону на це запровадив попередній керівник Луганщини. Його метод досі дієвий. У Рівному це теж слід впровадити, бо п'яні мобілізовані, яких прозвали "аватари" через синій відтінок обличчя, часто конфліктують з цивільними та стають ініціаторами бійок", - зауважила Шинкаренко.

Зазначимо, у червні на рівненському полігоні сталася масова сутичка через алкоголь. Мобілізовані намагалися пронести через контрольно-пропускний пункт 20 літрів спирту. У бійців постраждали троє чергових, десять осіб покарали кількома днями гаупвахти.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Після цього інциденту запровадили штрафи за вживання спиртного на полігоні: за першу провину - 1700 гривень, кожну наступну - 2500.

Міліція провела рейд прилеглими до полігону селами та вилучала кілька самогонних апаратів.