Росія продовжує поставляти на Донбас новітнє озброєння. Аби стримати агресію, потрібно отримати оборонні засоби від західних країн. Про це заявив український дипломат Дмитро Кулєба.

"Росія продовжує насичувати, буквально - "фарширувати" цей регіон найсучаснішою зброєю", - сказав учора посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулєба у ефірі "Подробностей".

Він уточнив, що відведення військ має відбуватись одночасно з противником.

"Для відведення потрібно, щоб воно було двостороннім. Плани узгоджені, але терористи можуть за вказівкою з Кремля змінити свої", - попередив дипломат.

Про необхідну міжнародну реакцію посол висловився однозначно: "Ми просимо зберегти солідарність з нами, щоб ми стояли пліч-о-пліч. Друге – щоб нам дали зброю, яка дозволить захистити нашу країну. Ми ж не вимагаємо, щоб хтось приїжджав і вмирав за Україну. Наші громадяни, ми готові самі це робити. І третє – щоб тиск на Росію не зменшувався, тому що віри їй немає".

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На думку Кулєби, якщо Росія не буде дотримуватися домовленостей, на неї чекають нові санкції від Заходу.