"Польща позичать 100 мільйонів євро під вищі відсотки, ніж МВФ" - економіст
Польща виділить Україні 100 мільйонів євро кредитів. Про це вчора повідомила голова польського уряду Ева Копач. Вона провела зустріч із секретарем Ради національної безпеки та оборони Олександром Турчиновим.
"Польський уряд виділяє цю позику під реформи, ініційовані нашим Кабміном. Про цей кредит представники наших держав домовлялися ще два місяці тому, - говорить Володимир Марченко, економіст консалтингової компанії AFS. – Звісно, Україні гроші потрібні, але ці польські 100 мільйонів для української економіки – краплина в морі. По-перше, Україна має близько 110 мільярдів доларів зовнішніх боргів. По-друге, на реформи Кабміну в сфері децентралізації треба суми у мільярдах. Мало того, не відомо, під які умови поляки позичають ці кошти. Про це чомусь ніхто не говорить. Але зрозуміло одне – ці умови гірші, ніж за якими позичає МВФ. Адже відсоткова ставка кредитів МВФ близько 4 відсотків. Нижче ніде немає".

Нагадаємо, що цього місяця, за словами голови Верховної ради Володимира Гройсмана, МВФ має виділити Україні перший транш кредиту.