Китайська компанія CITIC Construction Co. Ltd підписала угоду з Міністерством регіонального розвитку України про виділення $15 мільярдів, які спрямують на будівництво доступного житла.

У міністерстві стверджують, що кредит надали на вигідних умовах під низький відсоток. Час виплати 15 років, але з можливістю продовження.

Цікаве по темі: Кияни продають квартиру на Позняках за 1 долар

Пілотний проект запустять з інвестицією в $1 мільярд. Китайська компанія виступить в ньому як генеральний підрядник та замовник проекту, а Мінрегіон відповідатиме за підготовку та реалізацію будівництва.

Важливий договір допоможе нелише допомогти Україні з будівництвом соціального житла, а й втілити в життя ідею молодіжного житлового фонду. Також передбачена можливість кредитування сільських забудівників.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Черга на соціальне житло в Україні зросла до 800 тисяч сімей. У міністерстві підрахували: аби спорудити таку кількість соціальних квартир, знадобиться 100 років. Тому шукають шляхи збільшити фінансування проекту.