Президент Петро Порошенко підписав закон, який має полегшити роботу волонтерів. Передбачається, що він буде сприяти розвитку волонтерського руху в Україні та підвищить якість благодійної допомоги.

Основне завдання законопроекту - забезпечити ефективне регулювання юридичних відносин, які часто виникають при проведенні благодійних операцій в зоні АТО.

Законом також вносяться зміни щодо добровільного страхування життя і здоров'я волонтерів на період роботи.

Президент зняв обмеження на здійснення волонтерської діяльності організаціями та установами, встановив точні рамки і визначення волонтерського руху. Також в законі передбачені пункти з відшкодування витрат, які пов'язані з допомогою.

Волонтери поки не поспішають радіти новому порядку і реєструватися офіційно. Вони скептично ставляться до змін в бюрократичному плані роботи, розповів "Знай" київський волонтер Валерій.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я поки не вірю в якісні зміни. Ось виплати юридично і раніше були, але у нас існує величезний податок на благодійність. Деякий заводять картки "голд", щоб податкова до них подовше не лізла. У чому логіка цього податку не можу зрозуміти, ти і так платиш 20% ПДВ, ще стільки ж потрібно заплатити через те, що ти допомагаєш? " - скаржиться волонтер.