Уряд Польщі прийняв рішення щодо виділення Україні кредиту у розмірі 100 млн. євро.

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.

Він сказав, що минулого тижня у нього була зустріч з прем'єр-міністром Польщі Евою Копач в Києві. Під час неї були досягнуті домовленості щодо розподілу суми наданого кредиту. Яценюк підкреслив, що половина зі 100 млн. євро спрямують на будівництво, в першу чергу тих доріг, які йдуть до міжнародних пунктів пропуску.

"Тому що у нас з боку Польщі - Європа, а з боку України дороги - ще Радянський Союз", - сказав він.

Прем'єр нагадав, що виділені Кабміном 1,7 млрд. грн. планується провести поточний, так званий "ямочний" ремонт доріг, а 700 млн. грн. витратять на дороги в Західних областях України.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Яценюк також повідомив, що Світовий банк виділить Україні 800 млн. дол. на будівництво автомобільного шляху між Полтавою та Харковом. Проте глава уряду зазначив, що вдалося домовитися поділити цю суму і одну половину витратити на дорогу "Полтава-Харків", іншу – на ремонт чинних доріг.

Яценюк на засіданні наголосив, що стан дорожнього покриття в країні просто жахливий.