Зірку серіалу "Шерлок" та фільму "Гра в імітацію" увічнили у фігурі з шоколаду восьмеро скульпторів.

Ідея належить британській телемережі UKTV, яка зробила акцію з нагоди запуску свого нового відеосервісу. На шоколадного Камбербетча команда творців витратила 250 годин роботи.

Їстівний актор зростом 1,8 метра складається з 500 плиток бельгійського шоколаду і важить 40 кг.

Читайте також: Шоколадний "наркотик" — нюхальний шоколад

Зауважимо, що за право бути увічненим в шоколаді Бенедикт Камбербетч боровся із безліччю інших знаменитих британських акторів, зокрема Девідом Теннантом, Ідрісом Ельбу, Деміеном Льюїсом і Шоном Біном.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Зірку серіалу "Шерлок" обрали із невеликим відривом у голосуванні, проведеному серед двох тисяч британських жінок.

Довідка: Бенедикт Тімоті Карлтон Камбербетч - британський актор театру, кіно і телебачення. Він є лауреатом премії "Еммі", дворазовий номінант на премію "Золотий глобус", номінант на премію "Оскар".

Найбільш відомий за ролями Шерлока Холмса в серіалі BBC "Шерлок" (2010-2014), Хана Нуньена Сінгха у фантастичному фільмі "Стартрек: Відплата" (2013), журналіста Джуліана Ассанжа в біографічному трилері "П'ята влада" (2013) і математика Алана Тьюрінга в історичній драмі "Гра в імітацію" (2014).