В Україні активізувалися телефонні шахраї. Вони видурюють у людей щодня десятки тисяч гривень. Тільки в Тернопільській області 33 тисячі гривень віддав 26-річний житель міста Скалат Підволочиського району. Він начебто виграв автомобіль в конкурсі, який влаштував "мобільний оператор".

"Приз чекав кілька тижнів, потім пішов до міліції. Розповів, що на його мобільний прийшло повідомлення, що він виграв автомобіль. Коли поцікавився умовами акції за вказаним номером телефону, йому пояснили: аби отримати іномарку, реальна вартість якої чверть мільйона гривень, він повинен сплатити один відсоток з цієї суми – 2,5 тисяч гривень. "Щасливчик" поспішив виконати вказівку, й перерахував гроші на зазначений рахунок. Додали, що це лише перша з обов'язкових до виконання умов. Протягом двох днів скалатчанин ще декілька разів перераховував гроші - за доставку автомобіля в Тернопіль, транзитні номери,страховку і навіть збір на АТО", - розповів спікер Тернопільської міліції Сергій Крета.

За декілька днів телефон "організаторів конкурсу" був відключений.

"Рахунок, на який потерпілий перераховував кошти, належить чоловікові, зареєстрованому в Дебальцевому Донецької області. А гроші були зняті з банкомату в Львові", - уточнює начальник Підволочиського райвідділу міліції Степан Савка.

Аналогічний випадок стався на Івано-Франківській Рожнятівщині. 16-річний підліток теж виграв автомобіль. Перерахував 5727 тис. гривень. Гроші взяв у батьків.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В міліції кажуть, що шахраїв знаходять. "Осіб встановлюють, а зловмисників затримують. Але хочемо попередити українців, що краще декілька разів перевірити – чи проводить мобільний оператор розіграші. Якщо ж акцію влаштовує невідома фірма, то краще зібрати про неї інформацію", - радить Крета.

Експерти кажуть, що зазвичай жертвами подібних розіграшів стають жителі сіл та невеликих містечок. Адже, у великих містах подібні шахрайські схеми діяли декілька років тому. І про них знає багато людей.