Вночі з 2 на 3 квітня з банкомату "Приватбанку" біля автовокзалу на Харківщині зникло 160 тис. грн. Корпус пристрою був деформований та понівечений від вибуху. Проте наступного дня працівники прокуратури вже впіймали крадія, повідомляють у прес-службі прокуратури Харківської області.

Грабіжником виявився 32-річний мешканець Донецька. Після підриву банкомату він відніс гроші у схованку біля цвинтаря, а іншу частину поклав у каналізаційний люк. Із 160 тис. правоохоронці знайшли 144 250 грн. Вивили грабіжника за слідами його кросівок із масивним протектором. Сліди виявили неподалік автовокзалу та біля його схованки.

За останні півроку побільшало крадіжок та розбоїв, говорить "Знай" приватний детектив Сергій Кожара.

"Нестабільною ситуацією в країні першими користуються грабіжники. Перша хвиля крадіжок була в січні-лютому 2014 року. Тоді в Київ понавозили тітушок. Нічого їм не заплатили. То вони побігли грабувати квартири й машини. Зараз у по всій Україні працюють злодії з Росії, Донбасу. Активізувалися й місцеві зловмисники", - каже детектив.

Теперішній криміногенний час для українських правоохоронців є випробуванням.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Причому це не складне випробування. Це як для студента-випускника щоденні іспити на рівні дев'ятого класу. Адже 80 відсотків теперішніх пограбувань і розбоїв здійснюють непрофесіонали. Таких знайти найлегше. А також їх просто розколоти. Поки що правоохоронці рідко коли проходять цей іспит. Випадок із банкоматом на Харківщині швидше виняток із правила", - наголошує Сергій Кожара.