До липня 2015 у Києві відкриють дві прозорих офісу МРЕВ, замість 13, які працюють зараз. У МВС також заявили про можливість збільшити збори відомства з 400 мільйонів гривень за рік до одного мільярда.

"Ми запускаємо процес відкриття нових офісів МРЕВ, які будуть цілком прозорими з вулиці. В офісах буде багато зелені, але не тієї, до якої звикли багато співробітників", - заявила на засіданні уряду 4 квітня заступник міністра МВС Ека Згуладзе.

Замість 1300 офісів МРЕВ, які працюють зараз по Україні, залишиться не більше 60. Вже до липня цього року в Києві відкриють два нових сучасних офісів.

"За рік МРЕВ заробляє 400 млн. гривень, що навіть не окупає витрат на їх утримання. Щоб ви розуміли, таку суму заробляє за рік тільки МРЕВ міста Тбілісі. Впевнена, що суму доходів відомства можна довести до мільярда гривень", - пообіцяла Згуладзе.

Читайте також: Міністерство Авакова визначило дизайн нових патрульних авто

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нові офіси побудують за фінансової підтримки ЮСАІД, більшу частину грошей для реформи знайшли у міжнародних донорів. У віддалених регіонах з'являться мобільні офіси МРЕВ, які будуть надавати послуги з виїздом на місця.

Крім того, велику частину послуг планується перевести в інтернет. Автомобілісти зможуть подавати заявку на оформлення необхідних документів на спеціальному сайті, там же можна буде відстежувати реалізацію заявки.

Через 1,5-2 роки у МВС пропонують розглянути можливість приватизації цієї структури. У міністерстві нагадали, що саме так зробили в Туреччині та Грузії.

Читайте по темі: На реформу української міліції американці виділили 26 мільйонів доларів