Пастор Церкви "Христос є відповідь" 34-літний Тарас Сень роздає хліб жителям окупованих територій. Два рази на тиждень він допомагає жителям Свердловську, а на вихідних шукав у "мертвому" Дебальцевому місцевих, аби дати їм їжу та речі.

"Вісімсот людей прийшло вчора за хлібом. Мене вразив такий випадок: під час роздачі хтось впустив буханець в бруд. Буває. Ми відклали його убік. Одна жінка підійшла до мене після роздачі хліба і питає: "А можна мені взяти цей хліб, я брудне обріжу, а решту з'їм?", - поділився враженнями від учорашньої роздачі в Свердловську священик.

"Знай" він розповів, що два рази на тиждень, у вівторок та четвер, приїжджає за певними адресами. Місцеві звикли та чекають на допомогу. Зазвичай збирається близько вісьмох сотень людей. В дощі та снігопади приходить трішки менше.

"Хліб на наше замовлення печуть в одній з пекарень. Платимо їм за це гроші. Потім розвозимо буханці по місту. Майже сотню хлібин залишаємо для родин інвалідів або тих, хто не здатний ходити. За півроку роздали 35-40 тисяч буханок",- каже Тарас.

На фотографіях, які чоловік викладає у соцмережах, видно, що діти відразу з'їдають окрайці. У вихідні чоловік побував в Дебальцевому. Пише, що побачив "мертве місто".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Після роздачі допомоги в одному районі міста, ми поїхали шукати людей. У нас ще залишався хліб і одяг. Людей виявилося дуже мало, місто як мертве. Дуже багато руйнувань, все пробите уламками від снарядів. Багато будинків зруйновані і відновленню не підлягають, бо там нема чого відновлювати. Ми їхали по одній вулиці, де з одного боку були пошкоджені будинки, а з іншого їх просто немає. У місті намагаються відновити світло, води немає. Відчувається дух смерті. Одним словом - жах. Я таке бачив тільки в кіно. Помилуй, Боже", - ділиться враженнями Сень.