Столичний квітковий годинник, що знаходиться біля Жовтневого палацу, планують повністю відремонтувати в кінці квітня.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію КП "Київзеленбуд"

Підприємство повністю замінить циферблат. Оформити його планують в кольорах державного прапора. Також повністю оновиться електронна частина годинника, освітлення та зрошувальну мережу. Працівники встановлять електронний щит з програмним забезпеченням, який керуватиме механізмом.

Зазначається, що капітальний ремонт не передбачає жодних дизайнерських художніх оформлень годинника.
Наразі, проводиться експертиза кошторисної документації та демонтаж основної конструкції для її подальшого ремонту.

Квітковий годинник в Києві, біля Майдану Незалежності, відкрили 23 серпня 2009 року. Його механізм зламали на наступний же день після відкриття. Його ремонт обійшовся спонсорам у 3,7 тис. грн. Мерія тоді проінформувала, що причиною пошкодження механізму стало катання людей на стрілках.
У травні 2010 року вже повністю відремонтований квітковий годинник знову почав працювати, але невдовзі знову зламався. Київська влада неодноразово намагалась відновити його роботу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще