Мітинг проти мера столиці Віталія Кличка відбувся сьогодні по обіді у столиці. Кияни протестували проти тарифів та скандальних будівельних об'єктів. На акцію прийшло більше тисячі осіб. Кількома десятками машин учасники мітингу перекрили Хрещатик.

"Людей було багато – кияни, студенти, пенсіонери. Поруч їхали водії, сигналили на знак підтримки. У багатьох були прапорці з написом "МИР", - каже активіст Олександр Таран з громадської організації "Офіцерський корпус".

Чимало киян пояснюють, що на мітинг вийшли з власної ініціативи.

"Набридло, що столицею керує абихто. Цього року у столиці планують на 20% збільшити кількість забудов. Відбирають у киян останні сквери та парки. Скільки можна таке терпіти?" - каже киянка Інна Андрущенко.

Її підтримує Дмитро Павленко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Кличко обіцяв розібратися з незаконним будівництвом, з МАФами, прибрати стихійну торгівлю, відремонтувати транспорт. Нехай краще йде в спорт і робить там далі успіхи. Керувати великим містом – це не його", - каже чоловік.

Голова правління Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко на своїй сторінці в соціальних мережах назвав мітинг проплаченим та замовним.

Тієї ж думки притримується і прес-секретар Віталія Кличка Оксана Зинов'єва.

"Організація "Білі хустинки" вже не вперше влаштовує подібну акцію. Вона повністю проплачена. До числа мітингувальників навіть потрапляла наша людина, котра потім описувала, як і скільки отримала за участь у мітингу. Тому ми вважаємо це банальною провокацією", - повідомила Зинов'єва.